Deze site is geoptimaliseerd voor schermresoluties van 1024x768 en hoger
Advieswerk logo
 

Loopbaanadvies Print `loopbaanadvies`

Een organisatie is steeds in ontwikkeling en ook de medewerkers ontwikkelen zich  voortdurend. Er kan een moment komen waarop deze ontwikkelingen niet meer gelijk opgaan, er kunnen zich dan op verschillende vlakken vragen aandienen:
 
Individuele vragen kunnen zijn:
  • Zit ik wel op de goede plek?
  • Hoe moet het nu verder met mijn loopbaan?
  • Ligt mijn perspectief wel bij mijn huidige werkgever?
  • Ik ben toe aan iets nieuws, maar wat?
  • Ik wil nog wel tien jaar werken. Wat zou ik dan nog écht graag willen doen?
Organisatievragen kunnen zijn:
  • Welke medewerkers kunnen en willen de omslag maken die de organisatie voor ogen heeft?
  • Een medewerker valt bij een reorganisatie buiten de boot, kunnen wij hem een loopbaantraject meegeven voor de toekomst?
Een loopbaanadviestraject geeft antwoord op deze vragen.
 
Als loopbaanadviseur maak ik gebruik van instrumenten zoals tests en vragenlijsten, maar vooral het gesprek met elkaar geeft helderheid. Het loopbaanadviestraject start met een persoonlijke oriëntatie: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Samen vertalen we dit naar jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en stellen een actieplan op.

Een loopbaanadviestraject bestaat meestal uit acht gesprekken. Deze gesprekken vinden éénmaal in de twee à drie weken plaats. In de tussenliggende tijd is ruimte voor huiswerkopdrachten en bezinning. In overleg kan een traject altijd verlengd worden. Een gesprek duurt in principe tussen de zestig en negentig minuten.

De kandidaat is zelf auteur van het eindrapport. Mijn ervaring heeft geleerd dat een actieplan op die manier de meeste kans van slagen heeft. In het geval dat er een opdrachtgever aanwezig is, wordt dit rapport aan het eind van het traject in een driegesprek (medewerker, opdrachtgever en loopbaanadviseur) besproken.
 
Estelle Schoenmakers-Stevens, telefoon: 076-5289960, mail: info@advieswerk.com